האם היזמות זורמת בעורקים שלכם?
האם אתם מפחדים להיכשל?
ממה?
איך אפשר לראות את כל זה בתאריך הלידה?
בשבוע שעבר השתתפתי בהרצאה של מני ברזילי ששמה "אמנות הכישלון".
(מרצה בחסד עליון)
הנה 4 תובנות חשובות על הצלחה, וגם בסוף טיפים עבורכם לפי תאריך הלידה שלכם
"את מוכרת לי" הוא אמר לי לפני ההרצאה. כן, פניתי אלייך במסנג'ר לשאול מתי אתה מרצה לקהל הרחב, זה היה לפי חצי שנה. והנה הגיעה השעה 

לא עניין אותי הגשם, לא חששתי מהסערה.
היה לי יום מאתגר ביותר אבל בסוף הסתדר טוב, איך אומרים?
הכל לטובה.
אז ככה:
1. אתם חייבים, אבל חייבים להסתגל לקצב השינויים – ב 20 שנים האחרונות קצב השינוי הוא מטורף, אם בעבר הייתה וודאות, ויום אחד היה דומה ליום שאחריו, כללי המשחק השתנו לבלי הכר. בעולם הסטטי של פעם, חברות ניסו לשמור על נהלים, היררכיה, תוכנית עבודה רב שנתית, הגדרות תפקיד ונהלי עבודה. ניסו לצמצם אי וודאות עד כמה שאפשר. כיום, קצב השינוי הגיע לנקודה קריטית ומי שעומד במקום לא שורד בעולם החדש. חברות ענק הפכו ללא רלוונטיות ברגע, ראו דוגמת בלוקבאסטר, נוקיה וקודאק.
2. יזמים נמצאים בכל מקום ולא רק בחברות הייטק כפי שרובנו חושבים – יזמות היא דרך חשיבה יצירתית ושונה. להיות יזם זה באופן שבו אתם מבשלים, מפסלים, מציירים, באופן שאתם מגדלים ילדים וכדומה. יזמים הם גם אנשים שמצליחים להגיע להשגים יוצאי דופן אל מול חברות הענק לא בגלל שהם משחקים במשחק שלהם אלא בגלל שהם משחקים משחק אחר לגמרי, ראו דוגמת אייר בי אנד בי לעומת חברת הילטון העולמית.
3. אין מסע גדול שלא עובר דרך כישלון – יזמים יודעים שהדרך להצלחה כוללת כישלונות רבים ולזה הם מוכנים. חינכו אותנו בבית ספר שלהיכשל זה רע. לימדו אותנו שאנחנו כישלון בגלל ציון נמוך בתעודה, כאשר ההיפך הוא הנכון. כל כישלון מלמד אותנו המון. כל כישלון הופך אותנו למומחים יותר ומקרב אותנו להצלחה, בהנחה שלא נתייאש או נעצור באיזו שהיא נקודה. הבעיה היא שהרבה אנשים מוכשרים מאוד נופלים למלכודת הבינוניות, נשארים באזור הנוחות כדי להפחית סיכון להיכשל. (ולא מגיעים לתוצאות שהם אמורים להשיג).
4. דעו להיכשל חכם, להיכשל נכון ולהיכשל מהר – אם משהו לא הולך לעבוד עדיף שתדעו את זה כמה שיותר מהר, ולא מומלץ לדחות את רגע המפגש עם המציאות, ולהיכשל. היתרון של סטארטאפים הוא שהם עושים ניסויים על בסיס קבוע, נכשלים מהר ומשפרים שוב ושוב עד שמגיעים לתוצר איכותי שמאפשר השקעה של מיליונים. ראו את הדוגמא של חברת פיקסאר. אתם יודעים כמה עולה דקה של סרט שובר קופות? 2 מיליון דולר, כן. שני מיליון, לא פחות.
ולכן החברה מציירת את הסרט כמו שעשו בדיסני בעבר, מקרינה לקהל עובדים ואנשים נוספים, ומקבלת מהם חוות דעת על כל אחד מהקטעים. משפרת ומיעלת ושוב, עשרות פעמים. רק כשהקהל מתרגש ויוצא מגדרו, היא משקיעה את הכסף הגדול.
"צאו לקרב אחרי שכבר ניצחתם". משפט אדיר, האמת. הם יוצאים לדרך עם הסרט כשהם כבר יודעים בווודאות שיהיה רב מכר.
ההרצאה הייתה קולחת. מרגשת ומשעשעת.
הוא מדבר מהר 

מה שחשוב להפנים זה שבשל קצב השינויים האדיר, הדרך הטובה להבין את העתיד הוא ליצור אותו. עם האסטרטגיה הנכונה כל אחד יכול להגיע להישגים מטורפים, ובכל תחום שאתם רוצים.
רובנו רוצים הצלחות מפוארות.
לא. תלמדו מהיזמים.
תבקשו הצלחה אדירה אחת והרבה כישלונות קטנים.
איך תדעו ממה בדיוק אתם חוששים?
איך תדעו אם אתם יזמים מגיל צעיר?
אם הייתם בכנס, תביטו בצילום המפה שלכם בווצאפ ששלחתי לכם!!
אם לא,
-
תקלידו את תאריך הלידה במחשבון האסטרולוגי באתר שלי "אביטל לוביא כהן אתר הבית" או לחצו כאן
-
תביטו בתמונה – שימו לב למפה הבסיסית בדף שהדפסתם מהאתר שלי.
אם מתחת לעמודת היום (היום בלבד) יש לכם את אלמנט העץ
בסימן +
או בסימן –
אתם יזמים בנשמה, אוהבים לפתור בעיות, אוהבים לעזור לאחרים, ותמיד מחפשים פתרונות. מאמינים בעצמכם וממשיכים גם אם נכשלים.
אם אתם כאלה, מעולה.
ואם לא, אוי
כנסו למשרד שלי. חח, אתם כאלה ועוד לא מבינים את זה.
מילת המפתח היא מודעות. אפשר להתגבר על כל חשש או קושי אם מבינים מה המקור שלו
בהצלחה חברים!