קבלו 10 טיפים מנצחים להתמודדות עם לחץ
1. שימו לב למחשבות שלכם ונסו לשלוט בהם – הנשק הטוב ביותר נגד לחץ הוא היכולת שלנו לבחור במחשבה אחת על פני אחרת (וויליאם ג'יימס). מחקרים מוכיחים שמחשבות שליליות משפיעות לרעה על תפקוד הגוף והנפש, ומחשבות חיוביות משפרות תפוקה בעבודה, סיפוק בעשייה ותחושה כללית טובה. ההמלצה היא לא לאפשר למחשבות שליליות לנהל אתכם, ולהכין מראש משפטים, שתוכלו לומר לעצמכם, כדי לנטרל את ההשפעה שלהן.
2. נסו לזהות את מקור הלחץ – האם קשור למקום העבודה, או לאדם מסוים, לתקופה ספיציפית בשנה או לשעה מסויימת במהלך ביממה? באופן כזו תוכלו להתרחק ממקור הלחץ או להבין איך להתמודד. מודעות היא כבר חצי פתרון. אין דבר המרגיע אותנו באופן כל כך מושלם כמו הידיעה הברורה (שופנהאואר)
3. תרגלו נשימות – מחקרים מוכיחים שנשימות עמוקות ומבוקרות מאזנות לחץ דם, מפחיתות כאב בחזה, מרפות שרירים ומפיגות מתחים. שימו לב, מדובר בנשימות עמוקות מהבטן. תרגול קבוע של נשימות בעת לחץ או חרדה, או בסמוך לה מפחית באופן משמעותי את העוצמה שלה. נשימות עמוקות לבדן, יש בכוחן להפוך אדם חלש לחזק, וחולה לבריא (מרטין ברנז)
4. מתח לחץ וסטרס קשורים לשרירים מתוחים – השתדלו להרפות אותם באמצעות עיסויים או אמבטיות חמות, או בלקיחת פסק זמן ממרוץ החיים, שבו אתם מאפשרים לעצמכם להיות רגועים ונינוחים. שמנים אתרים איכותיים יכולים לסייע, משום שלריח יש השפעה על התחושות והרגשות שלנו. הזמן הטוב ביותר להרגע, הוא כשאתם בטוחים שאין לכם זמן לזה (סינדי האריס)
5. תאזינו למוזיקה – מחקרים מוכיחים שמוזיקה משפיעה ישירות על המוח שלנו, ומוזיקה מרגיעה מפחיתה מתח וחרדה, ומשפרת את תפקוד הלב, ומאזנת את הפעילות שלו. שימו לב, מדובר במוזיקה מרגיעה. רועשת עלולה לגרום בקרב אנשים מסוימים לפעולה הפוכה. מוזיקה מעניקה שלוות נפש לאלה שאין להם מנוח (פאבלו קזאלס)
6. הקפידו על תזונה בריאה– ממתקים ופחמימות ריקות מקפיצים את רמות הסוכר לרמות גבוהות ועשויים להשפיע על מצב הרוח, על תנודות לא מבוקרות. השתדלו לאכול את כל אבות המזון, באופן מגוון ובריא, משביע ואיכותי. על פי הרפואה הסינית, מומלץ לאכול ארוחה חמה אחת ביום לאיזון המערכות. שימו לב גם לאופן האכילה, שאתם מתפנים לכך ואוכלים בנינוחות וברגיעה. קשה של לחם שנאכל בשלווה, טעים הרבה יותר ממנת שף שנאכלת בחופזה (איזופוס)
7. הקפידו על שינה טובה – מחקרים מוכיחים שאנשים שמקפידים לישון בין 7-8 שעות בלילה, הם מאושרים יותר ובריאים יותר. הם מתמודדים טוב יותר עם מתח, לחץ וחרדה באופן כללי. סדרו את חדר השינה שלכם באופן כזה שיטעין אתכם פיזית ואנרגטית ליום שאחרי. צחוק טוב ושינה ארוכה הן שתי התרופות הטובות ביותר לכל דבר (פתגם אירי)
8. פעילות גופנית – ספורט הוא הרגל מפתח שפותח את כל דלתות האושר. Motion is emotion. פעילות גופנית משחררת אנדרופינים בגוף, יוצרת תחושה טובה באופן מיידי לאחר הפעילות, וברגע שתקפידו על פעילות גופנית באופן קבוע, תחושו מסוגלות וחוסן נפשי להתמודד עם אתגרי החיים.
9. המעיטו בצריכת חדשות – התכנים שאנו צורכים בחדשות מידי יום משפיעים על מצב הרוח שלנו, יש אנשים שיותר ויש שפחות. אם אתם חשים מתח, לחץ או חרדה, השתדלו להתעדכן במה שקורה פעם אחת ביום או אפילו פחות, עד שהלחץ או המשבר יחלוף.
10. הפגשו עם חברים – מערכות יחסים טובות עם אנשים מוסיפות לתחושת החוזק שלנו. שיחה טובה עם חבר יכולה לשפר פלאים את מצב הרוח שלנו, לשקף לנו את הקושי, לעזור להבין אותו ולהתמודד איתו. לפעמים כל מה שאנו צריכים זה יד מחבקת ולב מבין. שיחה טובה, מגע נעים, חיבוק ואהבה מפחיתים משמעותית לחץ וחרדה. חבר טוב הוא זה שנכנס פנימה, כשכל העולם יוצא (אנונימי)
אגב, לפי תאריך לידה אפשר לראות מתח, לחץ וחרדה
מגיל צעיר, או שמגיע מהזמן.
כן וגם לזה יש פתרון
נשיקות,
יום מצויין